Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Francia póréhagyma leves

2011.04.05

Hozzávalók: pici olaj, 2 szál póréhagyma, só, bors, kakukkfű, 1 púpos evőkanál liszt, 1 l víz, 1 húsleves kocka, 2 dl főzőtejszín, pici fehérbor, pici olivaolaj, levesgyöngy/pirított kenyérkocka

Elkészítés: A megtisztított póréhagymát karikákra szeleteljük és pici olajon megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk liszttel. Picit megkevergetjük, felöntjük vízzel. Fűszerezzük kakukkfűvel és felforraljuk. Ha felforrt, hozzáöntjük a tejszínt és azzal is összeforraljuk.

Tányérba szedjük, meglocsoljuk pici olivaolajjal és levegyönggyel vagy pirított kenyérkockával tálaljuk.

Tipp: Pirított vajas-sajtos bagettel is nagyon jó! Kísérletezzetek bátran!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.