Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Gulyásleves

2011.04.05

Hozzávalók: 1 nagy fej hagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 paradicsom/paradicsompüré, 1 paprika, 3-4 szál sárgarépa, 2-3 szál petrezselyem, 1 kis fej karalábé, 25 dkg sertés/marhalapocka, 3-4 burgonya, petrezselyemzöld, só, bors, pirospaprika, Erős Pista, ételízesítő, olaj

Elkészítés: Pörkölt alapot készítünk a következő módon. Pici olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. /A só hatására nem ég le a hagyma, hiszen vizet ad ki./ Ha ezzel megvagyunk, adjuk hozzá a paradicsomot/pürét és paprikát szintén felaprítva, egy kis kanál Erős Pistát (ha szeretjük a csípőset!) és ezzel is pároljuk tovább. Majd következzen a répa, petrezselyem, karalábé és végül a felkockázott hús. Felöntjük vízzel, fűszerezzük ételízesítővel és felforraljuk. Ha a hús már félig megpuhult, hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és a petrezselyemzöldet is. A leves akkor van kész, ha a burgonya is megpuhult.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.