Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Habart paszuly

2011.08.13

Hozzávalók: pici olaj, kis fej hagyma, fél kg vörösbab, só, bors, cukor, 4-5 babérlevél, pici ecet, fejföl+liszt a habaráshoz

Elkészítés: A babot előző este vízbe áztatjuk, hogy bőven ellepje. Másnap mikor készítjük, a vizet leöntjük róla. Azért fontos az előre áztatás a babos ételeknél, hogy az minél hamarabb megpuhuljon főzés közben.

Tehát miután a babról leöntöttük a levét félretesszük és olajat hevítünk egy edényben. Beleöntjük az előre felkockázott hagymát, kicsit megdinszteljük, majd sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a babot. Picit összekeverjük, majd felöntjük vízzel. Ízesítjük bőven cukorral, hozzáadjuk a babérleveleket és kb. 2 órán át főzzük. A végén hozzáadunk kb. egy teáskanál ecetet majd az egészet behabarjuk.

Tipp: Hidegen fogyasszuk, úgy az igazi! Azért nem írtam kokrét só- és cukor mennyiséget, mert mindenki a saját ízlése alapján készíti...ki édesebben, ki inkább sósabban.

Készíthető úgy is, hogy nem dinszteljük meg a hagymát, hanem a babot egyszerűen csak feltesszük főni hideg vízben és félbevágva adjuk hozzá a hagymát...a többi a leírt módon történik.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.