Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Pászka leves, ahogy a mamám készítette

2011.04.14

Hozzávalók: 3 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, 2 gerezd zúzott fokhagyma, őrölt kömény, pirospaprika, só, bors, levekocka, víz, pászka

Elkészítés: Felforrósított olajon megpirítjuk a lisztet. Ha kész a rántás, mehet bele a kömény, só, bors, pirospaprika és fokhagymanyomón keresztül a fokhagyma is. Ezután az egészet felöntjük 1,5 l vízzel és beledobunk egy leveskockát. Alaposan felforraljuk és kész is.

Boltban kapható pászkával fogyaszjuk, amit egyszerűen a forró levesbe tördelünk.

Tipp: Házilag is elkészíthetjük a pászkát a következő módon.

Pászka hozzávalói:1,5 dl víz, 16 dkg rozsliszt, 4 dkg finomliszt

Elkészítés:A hozzávalókat egy tálban alaposan összekeverjük, lisztezett deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk téglalap alakúra és olaj nélkül serpenyőben kisütjük. Lényegében ez a tészta kiszárítását jelenti.

Bővebben a pászkáról itt olvashatsz: http://hu.wikipedia.org/wiki/pészah

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.