Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Tárkonyos raguleves

2011.04.05

Hozzávalók: olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3 szál sárgarépa, 5 fej csiperke gomba(barna csiperkével ízletesebb!), 1 bögre zöldborsó, 1/2 kg csirkemell, 1-2 kanál liszt, víz, só, bors, ételízesítő, tárkony

+ citrom leve, tejföl (a tálaláshoz!)

Elkészítés: Pici olajon feltesszük pirulni a felaprított hagymát, fokhagymát. Ha üvegesre pirult, mehet bele a felkarikázott répa, majd a csiperke gomba is. (Ha kisebb fejű gombával dolgozunk, elég csak félbevágni, hogy harapható legyen, ellenkező esetben karikázzuk azt is!) Majd ezekkel együtt is pároljuk még kicsit. Utána mehet bele a zöldborsó, azzal is pároljuk, majd jön a csirkemell. Ha a hús is eléggé megpirult (kifehéredett!), rádobunk 1-2 evőkanál lisztet (ezzel sűrítjük) és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Ízesítjük sóval, borssal, esetleg ételízesítővel és tárkonnyal. Én az elején és végén is teszek bele tárkonyt a pikánsabb íz kedvéért.

Bő 1 óra alatt elkészül a leves.

Tipp: Tálaláskor egy evőkanál tejföllel és néhány csepp citromlével teszem még pikánsabbá a levest! Annyira jó, hogy egy tányérnál meg sem állok!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.