Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Tojásleves, ahogy apa készíti

2011.04.05

Hozzávalók: pici olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 kávéskanál Erős Pista, pirospaprika, só, bors, ételízesítő, liszt, víz, 3 db krumpli (hosszúra vágva), 6 tojás, pici ecet

Elkészítés: Pici olajat forrósítunk, majd pár kanál liszttel rántást készítünk, ízesítjük. Fűszerezzük Erős Pistával, sóval, borssal, ételízesítővel, pirospaprikával és fokozatosan felöntjük vízzel. Picit összeforraljuk, és mehet bele egy fej vörörshagyma egészben és a felaprított krumpli. Ha a krumpli is megfőtt, lassan egyenként a levesbe engedjük a tojásokat. (Óvatosan tegyük, hiszen ha hirtelen ütjük a levesbe a tojást, nem marad egyben, hanem szétfolyik a fehérje és a sárgája is és külön főnek meg!) A végén pár kanál ecettel ízesítjük a levest.

Tipp: Nálunk ez a leves jó levezetető például ünnepek után, amikor már senki nem bír többet enni. Igazi kis megnyugvás a gyomornak!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.