Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Zellerkrém leves

2012.06.25

Hozzávalók: 1 fej zeller, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, pici olaj, só, bors, szerecsendió, liszt

Elkészítés: A megtisztított, ,megmosott zellert kisebb darabokra vágjuk és lereszeljük. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és pici olajon üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk az előzőleg lereszelt zellert és fakanállal alaposan átforgatjuk, hogy mindenhol egyenletesen párolódjon. Ezután felöntjük vízzel, fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, esetleg só helyett húsleveskockát is tehetünk bele, hogy ízesebb legyen. Ha a leves felforrt, hozzáöntjük a rántást, vagy a tejfölös habarást, ki hogy szereti. Ha ezzel megvagyunk, az egészet összeturmixoljuk.

Tipp:  A krémleveseknél szokásos kísérő jöhet hozzá: sajtos pirítós, levesgyöngy, pirított kenyérkocka...stb.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.