Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Hal- és zöldségchips

2011.04.05

Hozzávalók:
• 2 db pontyfilé
• 3 db tojás
• olaj
• liszt
• só
• 1 db cukkini
• 1-1 db színes kaliforniai paprika
• 5 szál újhagyma
• szál sárgarépa

Elkészítés: A pontyfilét irdaljuk be, sózzuk meg, majd vágjuk ujjnyi csíkokra. Üssük a tojásokat egy nagy tálba, sózzuk meg. Vízzel és liszttel keverjünk belőle sűrű palacsintatésztát. A halszeleteket hempergessük meg lisztben, majd mártsuk bele a tésztába. Süssük ki forró olajban ropogósra.
A zöldségeket is vágjuk fel ceruza vékonyságúra, és kb 12-15 cm hosszúra. Ezeket is lisztezzük be, majd mártsuk a tésztába. Forró olajban süssük ropogósra.
Tálaljuk papírtölcsérekbe a halat a zöldséggel együtt, amit csőpohárba állíthatunk.

Könnyű nyári ebéd vagy uzsonna lehet belőle!

Tipp: Én különböző mártogatókat is készítek hozzá, azzal még jobban szeretjük. (pl. kapros-majonézes dressing)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.