Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Halas metélt

2011.08.13

Hozzávalók: pici olaj, 2 fej hagyma, 1 cukkini, 3 szelet halfilé (tőkehal/cápaharcsa filé), 2 teáskanál paradicsompüré, só, bors, ételízesítő, pirospaprika, kapor, tejföl+liszt a habaráshoz, köretnek: metélt tészta

Elkészítés: Az olajon megdinszteljük a felaprított hagymát, majd hozzáadjuk a meghámozott,  negyedelt, majd felcsíkozott cukkinit, sózzuk, borsozzuk, majd mehet bele a felcsíkozott halfilé is. Picit ezeket is megpároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, ízesítjük még pirospaprikával, kaporral és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Felforraljuk, kb. fél órán át főzzük és lazán behabarjuk.

Köretnek főtt metélt tésztát adunk hozzá.

Tipp: Habarás helyett készíthetjük főzőtejszínnel is, amit szintén a végén adunk hozzá.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.