Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Hamis vadas

2011.04.05

Hozzávalók: 1 kg hús (pulyka/marha/sertés- bármilyen megteszi), 3 hagyma, 1/2 l tejföl, mustár (kb. 2 evőkanál),  babérlevél, só, ételízesítő, bors, étkezési keményítő/ liszt, olaj    

Elkészítés: A felaprított hagymát pici olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott húst és kicsit megpirítjuk. Ha megvagyunk, felöntjük annyi vízzel amennyi a húst ellepi, beledobáljuk a babérleveleket, megfűszerezzük (só, bors, ételízesítő), és fedő alatt annyi ideig főzzük, amíg a hús megpuhul. Mikor ez a pillanat elkövetkezett, elkeverjük a tejfölben a mustárt és ráborítjuk a fazékban rotyogó húsra. Ha egy kicsit híg lenne, étkezési keményítővel vagy liszttel besűrítjük.

Nagyon könnyen elkészíthető és szerintem finom is. Készítettem már gnocchival, rizzsel és tésztával is. Mindenhogy ízletes
!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.