Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Kefíres lángos

2011.07.05

Hozzávalók a tésztához: 1 dl tej, 2,5 dkg élesztő, fél evőkanál cukor, fél kg liszt, 3 dl kefír, 1 tojás,  fél evőkanál só, olaj a sütéshez

Találáshoz: pici olaj, pár gerezd fokhagyma, tejföl, sajt, só

Elkészítés: A langyos tejben felfuttajuk az élesztőt a cukorral. Közben egy tálba beleöntjük a lisztet, sót, tojást, kefírt és hozzáöntjük az élesztős tejet is. Alaposan eldolgozzuk, míg laza tésztát nem kapunk. Folpackkal lefedjük a tálat és hűtőben hagyjuk állni 1 napot. Másnap olajos kézzel kis gombócokat szaggatunk belőle, majd alaposan kihúzogatjuk , hogy minél vékonyabb legyen a tészta. (Így hamarabb átsül.) Forró olajban megsütjük, kb 12 db lesz ekkora mennyiségből.

Közben olajat öntünk egy tálkába, belenyomunk 2 gerezd fokhagymát, sózzuk és ezzel a masszával is lekenhetjük a lángost. De tálalhatunk mellé reszelt sajtot és tejfölt is.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.