Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Majonézes krumpli, sajtos hús, kaszinó tojás

2011.04.05

Hozzávalók a majonézes krumplihoz: 1 kg krumpli, 2 fej hagyma, 1 nagy tejföl, 2 kanál majonéz, 1 kávéskanál mustár, só, bors, 1 kanál cukor

A sajtos húshoz: ½ kg sertéskaraj, só, bors, ételízesítő, 30 dkg trappista sajt, liszt, tojás, tej, pici vaj

A kaszinó tojáshoz: tojás, mustár, vaj, só, bors, Piros Arany (csípős), petrezselyemzöld

Elkészítés: A majonézes krumplihoz először meghámozzuk a krumplit, félbevágjuk, felkarikázzuk és sós vízben megfőzzük. Ha kész, megvárjuk míg kihűl. Közben elkészítjük a szószt. Egy nagy tejfölhöz hozzáadunk majonézt, mustárt, borsot, cukrot ( a mennyiséget ízlés szerint kell adagolni, ki édesebben, ki savanyúan szereti!) Alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a félbevágott, felkarikázott hagymát, majd mehet bele a megfőtt burgonya is. Az egészet jól elkeverjük és néhány órára hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek!

A húshoz csontozott karajt vásárolunk. Kiklopfoljuk a húsokat, fűszerezzük ételízesítővel és borssal. Közben egy palacsintatésztát készítünk, amit egy kis reszelt sajttal is megspékelünk. Egy hőálló tálat alaposan kivajazunk, a husikat egyesével belemártjuk a palacsinta masszába és egymás mellé helyezzük őket a tálban. Ha még marad husi, az mehet a többi tetejére és a maradék masszát végül ráöntjük. Alaposan megszórjuk a maradék reszelt sajttal és forró sütőben aranybarnára sütjük. 

A kaszinó tojás egyszerű módon elkészíthető. Annyi tojást főzünk meg, amennyi mennyiséget szeretnénk. 1 tojásból 2 kaszinó tojás lesz, hiszen félbevágjuk.

A tojásokat tehát hideg sós vízben tesszük fel főni. A só azért kell, hogy a tojás héja könnyebben lejöjjön majd. Körülbelül 10-15 percig főzzük a tojásokat. Ha kész, hideg vízzel leöntjük, megvárjuk míg kihűl. Utána megtisztítjuk a héjától és hosszába kettévágjuk őket. A sárgáját mindegyikből óvatosan kikanalazzuk egy tálba. /Egyszerűbb módszer, ha csak 2 ujjal megnyomjuk a fehérje oldalait, így könnyedén kipottyan a sárga rész./

Ha megvagyunk, villával összetörjük a sárgáját, adunk hozzá annyi vajat, hogy kenhető masszát kapjunk. Majd mehet bele egy kis mustár, só, bors is. Ezzel kész a tojásba való töltelék. Fogunk egy egyszerű zacskót, levágjuk az egyik sarkát, és belekanalazzuk a masszát. Ennek a „nyomózsáknak” a segítségével minden tojásfehérjét megtöltünk. Egy kis Piros Aranyat nyomunk mindre, és egy kis petrezselyemzölddel díszítjük.

Nálunk rendszerint ez a szilveszteri menü, de a kaszinó tojást húsvétkor is rendszeresen elkészítem!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

dícséret

(póka simon, 2012.03.31 08:46)

egész jó

Re: dícséret

(M, 2012.03.31 19:00)

Kedves Póka Simon!

Köszönöm a dicséretet!