Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Majorannás sült csirkemáj burgonyapürével

2011.04.05

Hozzávalók a sült májhoz: 25 dkg máj(lehet mirelit is), pici liszt, majoranna, só, bors, olaj

A buronyapüréhez: 1 kg burgonya, só, 1 dl tej, 1 kanál tejföl, 1 kanál vaj, szerecsendió

Elkészítés: A májat alaposan megtisztítjuk, majd lisztben megforgatjuk, fűszerezzük borssal és majorannával. Tepsibe rakjuk és picit olajjal meglocsoljuk. Alufóliával letakarva megsütjük.

Mikor kész már megsózhatjuk, ám sütés ellőtt ez nem ajánlott, mert a máj kemény lesz tőle.

Egy kis tanács, hogy omlósabb legyen a máj: mielőtt felhasználjuk, előző este áztassuk be tejbe!

Közben a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és bő sós vízben feltesszük főni. Ha megfőtt alaposan összetörjük és a fent említett hozzávalókat egymás után elkeverjük vele.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.