Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Olasz tepsis csirke párolt rizzsel

2011.05.13

Hozzávalók a tepsis csirkéhez: 4 egész csirkemell, só, bors, ételízesítő, oregano, liszt, olaj a sütéshez, 4-5 db paradicsom, bazsalikom, mozzarella sajt

A párolt rizshez: pár kanál olaj, 1 bögre rizs, só, bors, ételízesítő, 2 bögre víz

Elkészítés: Az egész csirkemelleket félbevágjuk és picit kiklopfoljuk. Utána sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel is megszórjuk, majd mindegyiket lisztben megforgatjuk. Egy serpenyőben olajat havítünk, amiben kérget sütünk a csirkemellek mindkét oldalára. Ha megvagyunk, a visszamaradt olaj egy részét egy tepsibe öntjük és egymás mellé fektetjük a csirkemell szeleteket. Utána meneht rá az oregano, majd a felkarikázott paradicsom. Egy husira kb. 2-3 karika paradicsom jusson. A paradicsomok tetejét megszórjuk bazsalikommal, hiszen köztudott, hogy a paradicsomos ételekhez kiválóan megy ez a fűszer. A végén megy rá a felkarikázott mozzarella sajt, minden husira 2 szelet, de minél több jut rá, annál jobb. Aztán a már elősütött csirkemelleket a többi hozzávalóval együtt 1 óra alatt lefóliázott tepsiben készre sütjük. Az utolsó 10 percre levesszük a fóliát, hogy picit megpiruljon a teteje is.

Míg a hús elkészül, a párolt rizst is könnyedén elkészíthetjük. Pár kanál olajon megpirítunk 1 bögre rizst. Ha már eléggé kifehéredtek a rizsszemek, felöntjük 2 bögre vízzel, majd fűszerezzük sóval vagy ételízesítővel, borssal és bármilyen mediterrán fűszerrel, ami megy a husihoz. Lehet ez oregano, kakukkfű, de bazsalikom is. Lassú tűzön, időnként megkevergetve, fedő alatt hamar elkészül.

 

Tipp: A párolt rizsnél a víz mennyisége mindig duplája a felhasznált rizs mennyiségének!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.