Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Pásztortarhonya

2011.04.05

Hozzávalók: 25 dkg tarhonya, 15 dkg füstölt kolbász, 10 dkg füstölt szalonna, 80 dkg burgonya, 1 nagy fej vöröshagyma, só, bors, pirospaprika, Erős Pista

Elkészítés: A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk és megsütjük. Ha kiengedte a zsírját, mehet bele a tarhonya, amit megpirítunk benne. Utána következhet a felaprított hagyma. Ezzel is pirítjuk még egy kicsit, majd megszórjuk pirospaprikával és felengedjük kb. 1 dl vízzel. Beletesszük a felkockázott burgonyát, sózzuk, borsozzuk, beleteszünk 1 kávéskanál Erős Pistát és felöntjük 8 dl vízzel. Beletesszük a felkarikázott kolbászt és időnként kevergetve lassú tűzön puhára főzzük.

Tipp: Nagyon laktató étel, így önmagában is megállja  a helyét. Vegyes savanyúsággal az igazi!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.