Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Pepperonis pizza

2011.04.05

Hozzávalók a tésztához: 2 nagy bögre liszt, pici só, 1 dl langyos víz, 2,5 dkg élesztő

Feltét: olívaolaj, pizzakrém, oregano, kakukkfű, bacon, kolbász, pepperoni paprika, mozzarella sajt (mindenki ízlés szerint)

Elkészítés: A vizet mikróban felmelegítjük, megvárjuk míg picit hűl, és ha már langyos, belemorzsoljuk az élesztőt. Kovászt készítünk úgy, hogy mindezt a liszt közepébe öntjük, és kézzel körkörös mozdulatokkal eldolgozzuk. Mindaddig gyúrjuk, míg a tészta el nem válik a tál falától, vagy a nyújtódeszkától. Ha a tészta ragad, vagy épp száraz víz ill. liszt hozzáadásával igazítunk rajta. Bő fél órára meleg helyre tesszük és kelesztjük. (Nálam ez általában a radiátor teteje. Nagyon jól működik! )

Ha kész van a tészta, lisztezett deszkán kézzel kihúzogatjuk, kör alakot formázunk belőle. Megkenjük pici olívaolajjal, majd mehet rá a pizzakrém, a fűszerek, a bacon, kolbász, rá a pepperoni majd a mozzarella. 20-25 perc alatt sül meg. (De tűpróbával ellenőrizzük, úgy könnyebb.)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.