Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Pizzás focaccia

2012.06.28

Hozzávalók: fél kg liszt, 12,5 dkg margarin, 1/4 dl tej, 2,5 dkg élesztő, 3-4 dkg só, 1 ek porcukor, 2 tojássárgája, 1/4 kg párizsi, fél tubus pizzakrém/ketchup!paradicsompüré, olívaolaj, kakukkfű, oregano, sajt

Elkészítés: Egyszerű pizzatésztát dagasztunk a hozzávalókból. A lisztet, olvasztott vajat, a langyos tejben felfuttatott élesztőt, cukrot, sót, tojássárgáját jól összedolgozzuk, majd legalább 1 órán át kelesztjük.

Közben elkészítjük a feltétet. A párizsit lereszeljük, elkeverjük a pizzakrémmel, fűszerezzük kakukkfűvel, oreganoval. Ha nincs otthon pizzakrém, helyettesíthetjük ketcuppel, vagy paradicsompürével is. 

Ha a tészta megkelt, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és picit megöntözzük olívaolajjal, majd belelapogatjuk a tésztát. Ha megvan, a tésztát is lekenjük olívaolajjal, majd mehet rá az előzőleg elkészített feltét. Tehetünk rá szeletelt, vagy reszelt sajtot. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsül.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.